Yeni Şafak foto muhabirinin adı orada yaşatılacak

Yeni Şafak foto muhabirinin adı orada yaşatılacak
Güncelleme:

TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Yeni Şafak foto muhabirinin ismi, Topkapı Metrobüs durağına verildi.

Mustafa Cambaz, hayatını kaybetmeden önce sosyal medyada yaptığı son paylaşımda, "Başkomutan Erdoğan'ın isteği ve emriyle sokağa çıkıyoruz" demişti.

İETT'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İETT, 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması sırasında şehit olan Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Mustafa Cambaz'ın ismini Topkapı Metrobüs durağına verdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde 20 yıldır foto muhabir olarak görev yapan Mustafa Cambaz millet iradesine ipotek konulmaya çalışılan 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması sırasında Çengelköy Polis Karakolu'nda milli irade nöbeti tuttuğu esnada hainlerce şehit edildi. Şehit Mustafa Cambaz'ın hatırasını yaşatmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cambaz'ın çalıştığı gazetenin yakınındaki Topkapı Metrobüs durağının ismini Şehit Mustafa Cambaz olarak değiştirdi.

Vatan ve millet aşığı

Hainlerce şehit edilen Mustafa Cambaz fotomuhabirdi. Türkiye'deki Ulu Cami'lerin her köşesini fotoğraflayan Cambaz kayıt fotoğrafçısı ve tarih yazarı idi. Ayrıca gittiği ve fotoğraflarını çektiği 118 Ulu Cami'nin fotoğraflarını da bir albümde bir araya getirmişti.

Vatanı, milleti için gözünü kırpmadan darbe kalkışması sırasında Çengelköy'e giden Mustafa Cambaz darbeci askerler tarafından şehit edildi.