Yeni Şafak yazarından Davutoğlu’na sert mesaj

Yeni Şafak yazarından Davutoğlu’na sert mesaj
Güncelleme:

MKYK depremi ve ‘pelikan dosyası’yla artık iyice gün yüzüne çıkan AKP içindeki krize dair yazan Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hayli sert bir gönderme yaptı.

Yazısının girişinde CHP’nin seçim başarısızlıklarından bahseden Tuna, “MHP'de bile kazan kaynarken CHP'de neden yaprak kıpırdamıyor? CHP'de işlem çoktan sona erdiği için mi?” diye soruyor. ‘İşlem’den kastı ‘partiyi diyazn etmek’ olan Tuna, yazısına şöyle devam ediyor: “Peki, AK Parti'deki bunca gürültü patırtı, ‘işlemin’ bir türlü gerçekleşememesinden mi kaynaklanıyor? En son olarak, 17- 25 Aralık'ta denediler, olmadı. Hedefleri, AK Parti değil sadece ve sadece Sayın Erdoğan'dı. AK Parti'yi ruhundan, yani Erdoğan'dan kopartmak istiyorlardı.”

Tuna, sözlerinin devamında da AKP içindeki ‘Erdoğan muhaliflerinin’ Cemaat’le hareket ettiğini şu sözlerle ima ediyor: “Son günlerde AK Parti'nin içinden kendilerine yol bulmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'nın 17 Aralık mülâane darbelerini ‘ameliyat’ tesmiye ettiği aklıma düştü şimdi. Acaba ameliyat yaparken içerde ‘parça’ bırakmış olabilirler mi? Parça, B planı mıydı yoksa? AK Parti'deki kimi sıkıntılar mahut ameliyatın B planı gereği mi?”

Erdoğan’ın “AK Parti'nin kurucusu, önderi, lideri” olarak tanımlayan Tuna, Başbakan ile ‘ast’ı olan bakanlar arasında çıkabilecek bir ‘uyum’ sorunu üzerinden Erdoğan’ın ‘ast’ı olarak gördüğü Davutoğlu’na sert bir mesaj veriyor. Tuna’nın yazısı şöyle bitiyor: “Herkes yerini bildikten sonra ne fitnesi? Sayın Başbakan'la herhangi bir bakan arasında ‘fitne’ çıkabilir mi? Uyumlu olmayan bakan istifa eder veya isyan eder bedeline katlanır, bu kadar basit.”