Yerli bant üretimi sektör haline geliyor!

Yerli bant üretimi sektör haline geliyor!
Güncelleme:

İyi ve kaliteli ürünler üretmek kadar bu ürünleri gönderirken kullandığınız malzemeler firmaları müşterisinin gözünde ayrı noktaya taşıyor.

Tüketici için aldığı ürün kadar ürünün ambalajı, paketlenme şekli bile artık önemi bir pazarlama araçlarından biri olarak kabul ediliyor.

Tekstil, ayakkabı, gıda ihracat ve inşaat sektöründe kullanılan panel üreticileri, toptan gıda üreticileri koli ile işi olan her firmanın ihtiyacı olan en önemli şeylerin başında “koli bantları” geliyor. Türkiye’nin lider koli bandı üreticisi Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal, müşterilerine ürün gönderen ve koli ile işi olan herkesin mutlaka paketlemek için bant kullandığını söylüyor. O yüzden geniş bir sektör yelpazesine sahip olduklarını ifade ediyor!

Büyük markalar baskılı bantları tercih ediyor!

Ürün gönderimi yapan firmaları müşterisi ile ilk iletişimi sağlayan baskılı bantlar Nuga Bant’ın ana iş kalemlerinden birini oluşturuyor. Zira her firma logosunu, sloganını yani tüketicisine iletmek istediği mesajı bu bantlarla iletiyor.

Son tüketicinin daha çok şeffaf, renkli,  kahverengi bantları tercih ettiğini söyleyen Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal, firmaların en çok tercih ettiği baskılı bantları hot melt tutkal teknolojisi ile ürettiklerini söylüyor. Bu bantların kuvvetli yapışma özelliğine sahip olduklarını söyleyen Zinnur Zulal, istenilen metrelerde sarım yapılabildiğini ve 24-100 mm. arası istenen enlerde dilimlenebildiğini söylüyor.

Zinnur Zulal: “2016 yılında 1.5 milyon Euro‘luk bir yatırım planımız var.”

Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal sözlerine şu şekilde devam ediyor:  “2012 yılında faaliyetlerine başlayan Nuga Bant modern tesisinde faaliyetlerine devam ediyor. Kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen hemen her sektörden müşterimiz var, Türkiye’nin kendi sektöründe lider kuruluşlarına koli bandı teminini biz sağlıyoruz. Alttan baskı yapma kabiliyetine sahip Türkiye’deki 3-4 firmadan bir tanesiyiz. 2015 yılında 1. Milyon 200 bin Euro yatırım yaptık. Kapasitemiz 4 milyon metre kare, 2016 yılında 9 milyon metre kareye çıkartmayı hedefliyoruz. 2015 yılı dokuzuncu ay itibariyle %35 büyüdük. 2016 yılında 1.5 milyon Euro‘luk bir yatırım planımız var.” Dedi. 

Sektörün en büyük geri dönüşüm tesisini kurduk!

Büyük bir yatırım maliyetine katlanarak sektörün en büyük geri dönüşüm tesisini kurduklarını söyleyen Zinnur Zulal, “kullandığımız malzemelerde havayı kirleten ve insan sağlığına zarar veren kimyasal maddeler vardı. Bunun %85îni geri alır hale geldik, %15 i ise zaten imalatta kayboluyor dolayışı ile %100’ünü geri kazanmış oluyoruz. Çevreyi ve havayı asla kirletmiyoruz.” Dedi.

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın bant sponsoru: Nuga Bant!

Nuga Bant Bizim lösemili çocuklar vakfının bant ihtiyacı kurulduğu günden bu yana karşılıyor. Ayrıca amatör spor kulüplerine destek oluyor.