Yiğit Bulut: Yalvarıyorum beni mahkemeye verin

Yiğit Bulut: Yalvarıyorum beni mahkemeye verin
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber'deki programında İş Bankası'na meydan okumayı sürdürdü.

Geçen hafta TRT Haber'de daimi konuk olarak katıldığı programda "İş Bankası, devlete ve millete iade edilmeli" diyerek gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, bu haftaki programda da İş Bankası'na meydan okudu.

"Ben bir bankanın miras kalan payının devlete değil millete ait olması gerektiğini söyledim" diyen Bulut, "Yani bunun millete iade edilmesi gerektiğini söyledim. Dolayısıyla Devlet-Millet denklemine iade edilmesi gerektiğini söyledim. Bunu çarpıttılar, 'Yok el konulsun. Şu olsun, bu olsun.' Yayınlar yaptılar. Ben hala aynı fikrin arkasındayım. Gazi Mustafa Kemal'den kalan miras bütün ülkenin mirasıdır. Benim de mirasımdır, sizin de mirasınızdır" dedi.

YALVARIYORUM BENİ MAHKEMEYE VERİN

Bulut, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'nin açıklamalarına da değinerek şu sözlerle meydan okudu: "Açıklamalar geldi, 'Dava ederiz, şöyle ederiz, böyle ederiz' diye. Bakın ben buradan rica ediyorum. Beni mahkemeye verin. Beni mahkemeye verin. Ben son 30 yılla ilgili bütün bilgi, belge ne varsa hepsini mahkemede anlatmak istiyorum. Ve o mahkemeyi de isteyen televizyon gelsin, canlı yayınlasın salondan. Ve ben rica ediyorum, hatta yalvarıyorum. Lütfen beni mahmeye verin. Lütfen. Yayını çarpıtan yayın kuruluşları ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ağızımdan çıkmayan cümleleri haber yapanlarla ilgili Savcılık soruşturması için suç duyurularımı yaptım. Ama ağızımından çıkan cümlelerin sonuna kadar arkasındayım."

MİLLETİN OLAN NE VARSA MİLLETE İADE EDİLMEK ZORUNDA

Sözlerini, "Bu ülkede milletin olması gereken ne varsa, millete iade edilmek zorundadır" ifadeleriyle sürdüren Bulut, "Hangi kurumun, hangi kuruluşun, hangi x'in, y'nin, z'nin elinde varsa..." diyerek, kurum ve şahıs mülklerinin de aynı kapsamda olduğuna işaret etti. Bulut, şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili de, benim söylemediğim sözlerle ilgili yapılan yayınlar hakkında hukuki haklarımı kullanacağım. Ama onun haricinde, söylediğim sözlerde eğer bir suç olduğunu düşünüyorlarsa, fikrimin sonuna kadar arkasındayım bakın altını çiziyorum millete iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum, beni lütfen mahkemeye verin. Ben çıkayım mahkemede güzel bir konuşayım. Bildiklerimi orada anlatayım."

CESARETLERİ VARSA BENİ MAHKEMEYE VERSİNLER

Bulut, konuşmasının devamında, geçtiğimiz yıllarda yapılan bazı özelleştirmelerden de isim vermeden bahsederek, "50 liraya satılan bankayı alan holging nasıl bin 300 liraya sattı, bunu anlatayım. 600 liraya satılan petrol şirketi alan, nasıl 6,5 milyar dolara sattı, bunu anlatayım. Oradaki hisse senedi sahiplerinin aradi kazançtan ne kadar hak almaları gerektiğini anlatayım. Bunları bir hesaplayayım. Benim hiç kimseden en küçük bir korkum yok. Cesaretleri varsa beni mahkemeye versinler. Hatta şunu da söylüyorum; ben yalvarıyorum beni mahkemeye vermeleri için. Bana dava açsınlar yalvarıyorum. Lütfen davayı açın. Kamuoyuna açık bir şekilde ben yargılanmak istiyorum" diye konuştu.