YİĞİT BULUT'UN BABACAN'A OPERASYONU DEŞİFRE!

YİĞİT BULUT'UN BABACAN'A OPERASYONU DEŞİFRE!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut'un Ali Babacan, Rifat Hisarcıklıoğlu ve Mustafa Karaalioğlu'na yönelik \"karalama operasyonu\" yaptığını gösteren özel mesajlar ortaya çıktı.

YİĞİT BULUT'UN BABACAN'A OPERASYONU DEŞİFRE!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut'un Ali Babacan, Rifat Hisarcıklıoğlu ve Mustafa Karaalioğlu'na yönelik "karalama operasyonu" yaptığını gösteren özel mesajlar ortaya çıktı.

Gazeteci Ömer Adıyaman Twitter hesabından Yiğit Bulut'un, AKP'nin ünlü troll hesaplarından olan "Gizli Arşiv"e bu isimlerle ilgili karalayıcı bilgiler servis ettiğini yazdı ve mesajları paylaştı.

Twitter hesabından "Uzun zamandır deşifre yapmıyorum! Ortalığı biraz şenlendirsem mı?" diyen Adıyaman, "Gizli Arşiv" ile Yiğit Bulut arasındaki Twitter üzerinden yapılan şu özel (DM) yazışmalarını yayınladı:

"Rıfat Hisarcıklıoğlu yurtdışına gitti. Hangi gazetecilerle, Mustafa Karaalioğlu. Babacan'ın oğlu New York'a gittiğinde Bloomberg'in ABD temsilcisinin evinde kalıyor. Bir haber yazın bence... Yiğit Bulut Türk Telekom'da Gökhan Bozkurt hakkında soruşturma başlattı. Kimin akrabası olduğunu yazın. Bunu yazın... Bu kadar, kısa ve öz. Ona da girin. Babacan'ın akrabası olduğunu yazalım."

BABACAN'I NEDEN KARALADI

Odatv'nin haberine göre, Yiğit Bulut'un yazdığı iddia edilen özel mesajların tarihi 10 Ağustos 2014 olarak görülüyor. Yani bakanlıkların belirlendiği, siyasi kulislerde Yiğit Bulut'un ekonominin başına geçeceğinin konuşulduğu zamanlar...

O dönemlerde Yiğit Bulut ile Ali Babacan arasındaki kavga medyada geniş yer bulmuştu. Ancak Yiğit Bulut istediğini alamamış, kavgalı olduğu Ali Babacan ekonominin başına geçmişti.

ALİ BABACAN'IN AKRABALARINA SORUŞTURMA

Ortaya çıkan özel mesajlarda, aynı zamanda Türk Telekom'da da Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğit Bulut'un, kurumda bir dönem CEO'luk yapan Ali Babacan'ın bir yakını ile ilgili soruşturma açtığını söylediği ve "Gizli Arşiv" hesabından bunu yayınlamasını istediği görülüyor.

Türk Telekom'da bir dönem CEO'luk yapan Gökhan Bozkurt dönemi ile ilgili soruşturma başlattığını söyleyen Bulut, Bozkurt'un Ali Babacan'ın akrabası olduğunun da özellikle yazılmasını istiyor.

Aynı tarihlerde Gizli Arşiv'in Facebook hesabından şu mesajlar paylaşılmıştı:

"TÜRK TELEKOM'DA SORUŞTURMA

Türk Telekom'un tam bir paralel yapı merkezi haline geldiğini yazmıştık. Paralel yapının güçlendiği her yerde olduğu Türk Telekom'da birçok usulsüzlüğe imza artığı ortaya çıkıyor. Bu nedenle, önemli bir inceleme ve soruşturma başlatılmış durumda. Bu inceleme- soruşturmayı başlatan, talimatı veren kişi ise TT Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Bulut. Soruşturmada özellikle eski Genel Müdür Kamil Gökhan Bozkurt'un dönemi inceleniyor. Gökhan Bozkurt zamanında Türk Telekom'da hızlı bir paralel yapı kadrolaşması yaşanmıştı. Bu dönemde paralel yapıya menfaat sağlandığı, paralel yapı şirketlerine aktarımlar yapıldığı iddiaları da soruşturulacak. Bilindiği gibi, Gökhan Bozkurt Genel Müdürlükten ani bir kararla ayrılmış; ayrılmasında bazı usulsüz işlemlerin etkili olduğu konuşulmuştu.

Şimdi tüm bu iddialar, Paralel Yapı ilişkileri de dikkate alınarak, soruşturulacak. Paralel Yapı'nın fanatik mensubu olarak bilinen Kamil Gökhan Bozkurt'un eşi tarafından Ali Babacan'ın akrabası olduğunu da hatırlatalım. Bu şahısla ilgili daha ilginç ve dikkat çekici haberler de gelmekte. Onları da paylaşacağız."

Ömer Adıyaman konuyla ilgili Tweet paylaştı:

YİĞİT BULUT'TAN SAVUNMA: BUNLAR MONTAJ

Ömer Adıyaman'ın tweetleri sonrası Twitter'dan açıklama yapan Yiğit Bulut, yayınlanan özel mesajların "montaj" olduğunu söyledi. Ancak Gizli Arşiv yazışmaları kabul etti. Yiğit Bulut şunları yazdı:

"Photoshop mesajlar üzerinden operasyon yapmaya çalışan grup çok acemi bir mantık hatası yapmış... Mesajların yazıldığı iddia edilen tarihe Bakın lütfen... Şu andaki profil resmim var.. Oysa şu anki profil resmim son bayram namazı çıkısı çekildi ve konuldu... Kısacası iddia ettikleri dönemde profil resmim farklıydı... Photoshop yaparken bu detayı atlamış arkadaşlar... Kim olduklarını biliyorum, bu çeteyi uzun suredir takip ediyorum, bugün haklarında kanuni bütün işlemler başlatıldı..."

ALLAH'IN TAKDİRİ VE REİS'İN EMRİ HARİÇ BENİ HİÇBİR GÜÇ DURDURAMAZ

Sevgili arkadaşlar son olarak da sunu söyleyeyim: ben birisi veya birileri hakkında bir şey söylemeye, yazmaya karar verirsem, kendim söylerim kendim yazarım... Geçmişim bunun örnekleri ile dolu... Allah'ıma bin şükür hiçbir şeye tenezzül etmem... Beni yüce Allah'ın takdiri ve Reis'in emirleri hariç hiçbir güç durduramaz..."

MONTAJ İDDİASINA VİDEOLU YANIT

Yiğit Bulut'un "özel mesaj"ların montaj olduğunu söylemesi üzerine Ömer Adıyaman" Yiğit Bulut'tan komik açıklamaya yanıt: Attığınız DM'leri karşı taraf silmezse son güncel fotonuz görünür. Birazdan videoya çekip paylaşacağım." diye yazdı ve özel mesajların görüldüğü bir video paylaştı.