Yılmaz, Davutoğlu'na yüklendi

Yılmaz, Davutoğlu'na yüklendi
Güncelleme:

Hürriyet yazarı Mehmet Y.Yılmaz, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na fena yüklendi. Neden dur ileri gitme dedi ? İşte köşe yazısının ilgili o bölümü :

Orada dur ve daha ileri gitme!

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gençlik kollarının düzenlediği “sahur” programına katılmış ve bir de nutuk atmış.
Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirileri yanıtlarken, Ortadoğu’da “bir bataklığa saplandık” görüşüne de değinmiş.
Şöyle diyor:
“Hiçbir yerde Gazze, Filistin davasını yalnız bırakmayacağız. Belki birileri ‘Tarafsız olalım’ diyecek. Belki birileri ‘Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım’ diyecek. Ama biz, o bataklık dedikleri Şam’ı, Şam–ı Şerif bilmişiz. O bataklık dedikleri Ortadoğu’daki Mekke’yi, Medine’yi Kâbe bilmişiz. Ortadoğu bataklık değil, vicdanları ve insanlığı ayağa kaldıran o aziz vahyin merkezidir. Hira’nın merkezidir. Tur-i Sina’dır. Zeytin Kudüs’tür. Anamuhalefet partisi lideri ve birileri ‘bataklık’ diyor. İnsanlığı aydınlatan Hira Mağarası’nın olduğu Ortadoğu’ya bataklık dedirtmeyeceğiz.”
Ortadoğu’nun bugünkü halini bir “bataklık” olarak tanımlamak ile vahyin bu bölgeye inmesi arasında nasıl bir bağlantı kuruyor, anlamak kolay değil.
Söylediği sözler, elbette kendisinin iç yolculuğu ile ilgili bir meseledir, kimseyi ilgilendirmez. İstediği gibi inanabilir, hayatını bu inanca göre yaşayabilir, kendi seçimidir.
Ama iş dış politikada yaptığı abuklukları, hataları getirip de Allah’ın mesajlarına, Mekke’ye, Medine’ye bağlamaya gelince “Hop arkadaş, orada dur” demek de hakkımızdır!