Yılmaz'ın iddiasına Davutoğlu'ndan sert yanıt

Yılmaz'ın iddiasına Davutoğlu'ndan sert yanıt
Güncelleme:

Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz'ın 'Suudi Arabistan'a hediye almak için gitmekle' suçladığı Davutoğlu'ndan sert cevap geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz'ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu "Suudi Arabistan'a hediye almak için gittiği" yönündeki imasına Davutoğlu'ndan çok sert cevap geldi. Hürriyet yazarı, Davutoğlu'nun cevabını köşesinden yayınladı.

DAVUTOĞLU'NDAN CEVAP GELDİ

İşte o yazının ilgili kısmı:

"Çarşamba günü bu köşede yazdığım yazıda, Suudi Kralı'nın bonkörlüğüne dikkat çektikten sonra "Ahmet Hoca, bu hediyeleri beyan eder diye ümit ediyordum, o da fos çıktı" diye yazdım. Bunun üzerine sakıt Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "basın bürosundan" bir açıklama aldım.

"HALK SİZİ CİDDİYE ALMIYOR"

Önce bu açıklamayı bilginize sunuyorum:

"25 Mayıs 2016 tarihli köşe yazınızda Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık döneminde gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatlerine ilişkin gerçeklerle bağdaşmayan iddiaları gündeme getirmiş bulunuyorsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Davutoğlu'nun ilişkilerine dönük temelsiz bu iddialarınızı kamuoyumuz zaten ciddiye almamaktadır. Kaldı ki köşenizde sürekli dile getirdiğiniz eleştirilerin halkımız tarafından ciddiye alınmadığının göstergesi de 14 yıldır milletimizin AK Parti'ye gösterdiği teveccühtür.

"HEDİYELER FOTOĞRAFLARLA KAYIT ALTINA ALINMIŞTIR"

Ancak yazınızın ardından okurlarınızın zihinlerinde soru işareti kalmaması için kendisine bugüne kadar verilen hediyelere ilişkin açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

62., 63. ve 64. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri Başbakanı olarak görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve aile fertlerine gerek yurtdışı, gerekse yurtiçi ziyaretlerinde takdim edilen hediyeler, bu süre zarfında fotoğraflı bir şekilde kayıt altına alınmıştır.

Verilen hediyelerin bir kısmı gelen ziyaretçilerin görebilmeleri için Çankaya Köşkü'nde sergilenmektedir.

"VERİLEN HEDİYELER BAŞBAKANLIK'TA MUHAFAZA ALTINDADIR"

Değerli nitelikteki diğer hediyeler, ilgili mevzuat çerçevesinde Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nca görevlendirilen Takdir Komisyonu'nca değer tespitleri yapılarak Başbakanlık envanterine kayıt edilmiştir.

Görev süresi boyunca Sayın Başbakan'a ve aile fertlerine verilen tüm hediyeler, Başbakanlık'ta muhafaza altındadır."

"DAVUTOĞLU'NU KUTLARIM"

Davutoğlu'na açıklaması için teşekkür ederim.

Davutoğlu, partisindeki diğer politikacıların yapmadığı bir işi yapmış ve kendisi ile aile fertlerine verilen hediyeleri kanuna uyarak beyan etmiş, değer tespiti yaptırmış ve Başbakanlık envanterine kaydettirmiş.

Kanunlara ve ahlak kurallarına uymak konusundaki bu hassasiyeti için de kendisini kutlarım.

Örnek bir davranış sergilemiş. Keşke böyle bir açıklamayı eski Cumhurbaşkanı, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan da alabilseydim.

Ama onlar bu konudaki sorularımı duymazdan gelerek geçiştirmeye çalıştılar."