Yok böyle tesadüf

Yok böyle tesadüf
Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerden 13 köşe yazarı aynı başlıkla bir yazı yayınlayarak, Kabataş'ta Gezi Parkı eylemcilerinin saldırıya uğradığını öne süren Zehra Develioğlu ile bu iddiayı halen sürdüren gazeteci Elif Çakır'ı savundu.

Gezi Parkı protestolarının devam ettiği günlerde, yanında bebeği olan başörtülü genç bir kadının göstericiler tarafından taciz ve darp edildiği, olaya ilişkin görüntülerin de olduğu ve yayınlanacağı yönündeki iddiaların üzerinden 1,5 yıl geçti. Söz konusu görüntüler ortaya çıkmadı, savcılığın olayla ilgili soruşturmasında “70 kişi kadar” oldukları iddia edilen “üzeri çıplak, deri eldivenli” gruptan hiç kimse yakalanamadı. Ancak tartışmalar, özellikle darp edildiğini iddia eden genç kadınla yaptıkları röportajları yayınlayan gazetecilere yönelik tepkiler devam etti.
Kabataş’ta genç bir kadının darp edildiği iddiasının en hararetli savunucularından olan ve bu iddiayı öne süren kadınla yaptığı röportaj o dönem çalıştığı Star gazetesinde manşetten yayınlanan Elif Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın “Kabataş saldırısı kurgu ve düzmeceydi” sözleri üzerine ise bu tartışma yeniden hararetlendi.
İşte o tartışmaya ilişkin olarak, bugün bir grup köşe yazarı, saldırıya uğradığını öne süren Zehra Develioğlu ve Elif Çakır’ı savundu.
AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Star, Yeni Şafak, Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazetesinden 12 köşe yazarı bugünkü (5 Mart 2015) yazısında “Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ” başlığını kullandı. Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi de yazısında tek kelimelik değişiklik yaparak “Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ” başlığını kullandı.
Star gazetesinden Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek ve Saadet Oruç, Yeni Akit gazetesinden Ersoy Dede ve Kenan Alpay, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, Sabah gazetesinden Mahmut Övür, Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç ve Yasin Aktay yazılarında “Diliniz KABA vicdanınız TAŞ” başlığını kullandı. Abdülkadir Selvi ise tek kelimelik bir değişiklik yaptı ve  “Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ” başlığını kullandı.

 

 

\"\"

 

\"\"