Yurt Gazetesi'nden yayın yasağını haber yapmayan hükümet medyasına tepki

Yurt Gazetesi'nden yayın yasağını haber yapmayan hükümet medyasına tepki
Güncelleme:

Yurt Gazetesi eski bakanlarla ilgili rüşvet ve yoksuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis soruşturma komisyonuna yayın yasağı getirilmesine farklı bir üslupla tepki gösterdi.

Eski bakanlarla ilgili rüşvet ve yoksuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis soruşturma komisyonuna getirilen yayın yasağı büyük tepki çekmişti. Bir çok basın kuruluşu ve internet haber sitesi yasağa uymayacaklarını belirterek komisyoda ifade veren bakanları haber yapmıştı. Yayın yasağına karşı olan Yurt gazetesi de yasağı hiç haber yapmayan hükümet medyasını manşetine taşıdı.

''Devekuşu Kabare'' manşetini atan Yurt, 'Bari yayın yasağını haber yapsaydınız' diyerek hükümet medyasını eleştirdi. Gazete haberinde, Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan yayın kuruluşları'' kafayı kuma gömünce'' okurları ve izleyicileri Türkiye'de gerçek gündemi ancak bağımsız gazeteler ve sosyal medya üzerinden öğrenebiliyor. İyi ki Yurt var...İyi ki Cumhuriyet, Hürriyet, Birgün, Evrensel, Taraf, Today's Zaman var'' ifadelerini kullandı. Yurt, logonun altında ise eski Bakan Egemen Bağış'ı makam otomobili içinde gülerken foftoğrafıyla birlikte ''Komisyonda Makara'' başlığını attı.