Yurtdışı eğitiminde yeni trend; Kanada

Yurtdışı eğitiminde yeni trend; Kanada
Güncelleme:

Kanada’da eğitim Amerika ve İngiltere kadar daha cazip hale geldi.

Üniversitelerinin çoğunlukla dünyanın ilk 500’üne giren Kanada, Türkiye’den de öğrenci çekmeyi başardı. Dil eğitiminde kalitenin yanı sıra uygun maliyet avantajları sunan Kanada okullarını tercih eden Türk öğrencilerin sayısı her geçen yıl artıyor.

Kanada okullarını tercih eden Türk öğrencilerin sayısı artması, Amerika ve İngiltere’ye göre daha uygun maliyetlerde, eğitimi ve yaşam standartları dünyanın en kaliteli ülkeler arasında yer aldığından dolayı fark ediliyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından Kanada’nın son 13 yıldır dünyanın en refah ülkelerinden biri olarak gösterildiğini ve Kanada dolarının Amerikan dolarına göre daha ucuz olduğunu belirten Crown Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Şenol Kaya, ülkedeki en başarılı üniversitelerin devlet okulu statüsünde olduğunu ve dünya sıralamasında ilk 100 aralarına girmeyi başardığını söyledi. Fırsat eşitliği sağlayan bu durumun Kanada’yı eğitim için cazip hale getirdiğini belirten Kaya özellikle son yıllarda Türk öğrencilerin Kanada’ya ilgi gösterdiğini belirtti.

Yurt dışında eğitim alırken hem doğru okulun seçilmesi hem de masrafların en aza indirgenmesinin önemine dikkat çeken Kaya şunları söyledi: “Kanada, üniversite ve dil eğitimi için doğru adres. Aynı zamanda masraflar açısından da uygun. Amerika’daki devlet üniversitelerinin fiyatları 35 bin dolar ile 50 bin dolar arasında değişiklik gösterirken, Kanada’da bu miktar 17 bin ila 25 bin dolar arasında. Ayrıca Kanada hükümeti, ülkelerinde eğitim alan öğrencilere çalışma izni ve vatandaşlık alma konusunda da büyük kolaylıklar sağlıyor.’’

Şenol Kaya yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Dil okulu programları haftalık olarak ilerliyor. Öğrencinin isteğine göre 4 haftadan başlıyor ve 52 haftaya kadar ilerleyebiliyor. Genel olarak akademik programlar 24 hafta ve üzeri olarak tavsiye ediliyor. Yaz döneminde eğitim almak isteyen öğrencilere ise ortalama olarak 12 haftalık programlar uygun oluyor. İş İngilizcesi, TOEFL ya da İngilizce’yi akıcı bir şekilde konuşmak isteyen öğrenciler için Kanada cazibe merkezi haline geliyor”

Crown Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, Kanada’ya giden öğrencilere en iyi desteği vermek üzere, Toronto ve İstanbul ofisleriyle Kanada’ya ve diğer ülkelerde eğitim almak isteyen öğrenciler için doğru okul seçiminden vize başvurusuna konaklama seçenekleri, havaalanı transferleri, iş bulma, çalışma vizeleri, mezuniyet sonrası YÖK denkliklerine kadar her konuda destek oluyor.