Zaman yazarı isim vermeden çaktı

Zaman yazarı isim vermeden çaktı
Güncelleme:

Bülent Korucu, isim vermedi ama Cem Küçük'ü açık açık tarif etti. Korucu \"onun yazdıklarını ben yazsam aktrollere 3 günlük malzeme çıkardı\" dedi. İşte o yazı ve anlamlı başlığı...

Küçük bir hatırlatma
İnsanların adı veya soyadı üzerinden alaylı cümleler kurmayı doğru bulmuyorum.



Ama doğrudan ismini yazıp muhatap alınmayı hak ettiğini de düşünmüyorum. Neyse ben söyleyeyim, su gibi söz de yolunu bulur; maksuduna ulaşır. AK Parti’yle birlikte zuhur eden bir tayfa var: Gazeteci desen değil, yazarlık fazlasıyla bol bir elbise. Ama birkaç kanalda ekrana çıkıyor, gazetelerde  tahsis edilen köşeleri dolduruyorlar. Onlardan biri önceki gün yine şantaj içerikli yazılarından birini döşenmiş. Julian Assange ve Snowden üzerinden tehditlerini sıralarken bir ABD ve İngiltere güzellemesi yapmış ki sormayın. Ben yapsam trollerin üç günlük malzemesi hazırdı!

“Batı dünyasının iki dev ülkesi ABD ve Britanya”nın “doğru ve meşru” müdahalelerle Julian Assange ve Snowden ile onlara destek veren medyayı nasıl hizaya getirdiğini anlatıyor. Gerçeği tahrif etmekle kalmıyor, kendi yazdıklarını da yalanlıyor. “Bir CIA ajanı: Julian Assange” başlıklı yazısını unutmuş anlaşılan. Şöyle diyordu o yazıda: “Önemli hiçbir şeye el atmayan, yayınlamayan Wikileaks ve onun kurucusu Julian Assange kime hizmet ettiler? Tabii ki CIA ve Amerikan yönetimine… Julian Assange ne yazık ki sadece örtme yapıyor ve Amerikan derin devletinin istediği belgeleri harfi harfine yayınlıyor. (…) ABD yönetiminin taşeronluğunu yapıyor.” “ABD’nin taşeronu” ile “doğru ve meşru müdahaleyle bitirilmiş adam” arasındaki uçurumu gel de doldur. Bunlar “Hizmet Hareketi CIA’e çalışıyor” ile “CIA ve MİT birlikte cemaati bitirecek” cümlesini peş peşe kurabilen familyadan olduğu için şaşırtıcı değil.

Kamuoyu önünde birisiyle alay etmek bana yakışmaz ama Snowden ile ilgili yazdıklarının hakikaten komik olduğunu söylemek zorundayım. Olayı ya anlamamış ya da bilinçli tahrifat yapıyor. Hangisinin daha vahim olduğuna siz karar verin. “Casus Snowden’ın sızıntılarını sorumsuzca yayınladığı için İngiliz hükümeti The Guardian’ı kapatmakla tehdit etti ve İngiliz istihbaratı gazeteyi bastı. Guardian yönetimi açıkça özür diledi. Bizzat Guardian çalışanları kendi bilgisayarlarını ellerinde matkaplarla imha ettiler. Türk medyasının tüm mensupları o görüntüleri izleyip ibret almalıdır.” Cümlelerini düzeltmek bile başlı başına bir makale konusu olabilir. The Guardian yayınlarına ara vermedi, bilakis ABD ve Brezilya bürosu üzerinden haber yapmaya devam etti. İngiliz hükümeti gizli belgeleri bulundurmak suçlamasıyla takibat yapacağını bildirip belgelerin teslim edilmesini istedi. The Guardian, kesinlikle özür dilemedi. Bunu hicvetmek için ise kinayeli bir yok etme metodu seçerek matkapla bilgisayar kırdı. Editörlerin matkapla işbaşındaki görüntülerini de kendi sitesinde yayınladı. Yaptıkları, İngiliz hükümetinin müdahalesinin ilkelliğini vurgulayan zekice bir protestoydu. Ne yazık ki bazıları gerçek zannetmiş.

Söz konusu kişi Aydın Doğan medyasına karşı da şantaj kokan ifadeler kullanıyor. Grubun Assange’ı olarak Ahmet Hakan’ı hedef seçmiş. Selahattin Demirtaş’la ilgili olumlu yazısını darbe ve terör destekçiliği olarak ‘ihbar’ etmiş. Biat etmeyen herkes bu suçlamayı tadacak. Sıra Ahmet Hakan ve Fatih Altaylı’da. Hakan’ın patronunu da vergi şantajıyla korkutuyor: “Aydın Doğan’ın yuları Türk devletinin elindedir. Aydın Bey biliyor ki bu devlet tamamen hukuka uygun şekilde şu an tam 4,6 milyar TL vergi cezasını Doğan Holding’e kesebilir.” Vergi cezası bir suçun karşılığıdır. Var da kesmeyip biat için şantaj unsuru olarak mı kullanıyorsunuz? Yoksa nasıl olsa bir yolunu bulup keseriz mi diyorsunuz? Hoşa gitmeyen şeyler yazan Altaylı’yı ise özel hayatı ile ilgili bir kısım imalarla korkutmaya çalışıyor. Büyükleri, özel hayatlar üstünde horon teptiği için küçüklerin de bu yolu seçmesi normal. Sonra da döner kendi suçlarını birilerine yüklemekten geri durmazlar. Malum şahsa bir tavsiye: Tetikçiliğini malumatfuruşlukla ambalajlamasa iyi eder. Küçük düşüyor.