Zaman'a 'mükemmellik' ödülü

Zaman'a 'mükemmellik' ödülü
Güncelleme:

Dünya Gazeteler Birliği'nden Zaman'a 5 ödül birden

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da fuar kapsamında iki yılda bir yapılan yarışmada Zaman Gazetesi’ne 5 ödül birden verildi. ‘Zaman’, ‘Zaman Cuma’, ‘Zaman Cumartesi’, ‘Zaman Pazar’ ve ‘Today’s Zaman’ bir önceki yarışmadaki başarısını tekrar ederek ‘mükemmellik’ ödülüne layık görüldü. ZAMAN bu ödüllerle birlikte, üç yarışma döneminde art arda başarılı olan ilk Türk gazetesi oldu. 26 ülkeden 165 gazetenin yarıştığı 2014-2016 Uluslararası Renk Kalite Kulübü (INCQC) yarışmasında “Dünyanın En Kaliteli Baskı Yapan Gazeteleri” listesine adını bir kez daha yazdırdı.

Sertifika teslim töreninde konuşan WAN-IFRA’nın Baskı ve Yayım CEO’su Manfred Werfel, “Zaman’ın art arda üçüncü kez kalite ödülünü kazanması, onların sadece yarışmanın üç aylık test döneminde değil, toplam altı yıllık bir süreç boyunca kalite standartlarını muhafaza ettiklerini göstermektedir. Ayrıca gazete sadece bir baskı tesisiyle değil, beş tesisinden de gönderdiği ürünlerle yarıştı. Bu, gerçekten harika.” dedi. Zaman’ın Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner, “Gazetemizin son 3 yarışmada 5 ürün ve 5 baskı tesisi ile katılarak başarı sağlaması bir gurur vesilesi bizim için. Bu başarı baskıcılıkta 5 temel öğe olan hammadde, makine, tesis, personel ve işletmenin tamamının aynı zaman diliminde göstereceği yüksek performans ile yakalanabilmektedir.” ifadelerini kullandı. Güner, WAN-IFRA baskı kalitesi ödülü kazanan gazetelere 2 yıl süresince Uluslararası Renk Kalite Kulübü (Color Quality Club) üyeliği verildiğini belirtti.

ZAMAN Kalite Koordinasyon Yöneticisi Muharrem Yaşar ise “Bu yıl tesis ve ürün sayısı dikkate alındığında dünyada en çok ödül alan gazete olduk.” diye konuştu.