Zaman'dan Arınç'a tepki

Zaman'dan Arınç'a tepki
Güncelleme:

Zaman Gazesi, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın \"Bizin affedin demeleri lazım\" sözü üzerine şu yorumda bulundu : Operasyonun siyasi olduğunu ifşa etti !

"'Bizi affedin' derlerse nedamet getirirlerse süreç barışık olur"

Başbakan Tayyip Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştiren emniyet güçlerine sahur vakti yapılan operasyonları, değişik zamanlarda yaptığı “Altyapısını hazırlıyoruz.

Bir proje geliştiriyoruz.” açıklamalarıyla daha önce haber vermişti. Operasyonların yargı sürecinin normal bir sonucundan ziyade siyasi talimatlarla yapıldığını ortaya koyan bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi. Emniyet güçlerine yapılan muameleyi “İnsanlar suçlu olduğu sabit olmadan, kesinlikle suçlu olarak teşhir edilmemelidir. Bir de bunların hepsi kamu görevlisi ise bu kamu görevlilerine karşı her zaman yaptığımız gibi fena muameleler, kötü muamele de yapılmamalıdır. Yani arkalarından kelepçelenmemelidir, teşhir edilmemeli, şimdiden suçlu ilan edilmemelidir.” sözleriyle eleştiren Arınç, daha sonra “İki tarafı da iyi biliyorum. İçim yanıyor. Ama gelişmeler sulhun olmayacağını gösteriyor.” dedi. Bu duygusal sözlerin ardından operasyonların gerçek yüzünü ortaya koyan ifadeler kullandı:  “Ama yaşananları görmezden gelemeyiz. Bir şeylerin ortaya çıkması lazım. Belli yerlerde yuvalanmış insanların artık bu işlerden vazgeçmesi gerekiyor. Bir de tabii, ‘biz bunları yaptık ama bizi affedin’ demeleri lazım. Bunlar yapılmadığı sürece, hiçbir hükümet, hiçbir devlet, kendisine paralel bir yapılanmayı kabul etmez. Biz nasıl KCK’yı kabul etmediysek, onun benzeri başka bir yapılanmayı da kabul etmeyiz. Kendi büyüklerinden emir alarak, yasa dışı, kanunlara aykırı olarak kendi amirlerini bir kenara atmaları, hukuk dışına çıkmaları, kesinlikle kabul edilmez. Onlar bu işlerinden vazgeçer ve nedamet getirirlerse, önümüzdeki -bir taraftan da yargı görevini yaparsa, önümüzdeki süreç çok daha barışık olur.”

     İsrail ile Türkiye arasında ticaretin devam ettiğini belirten Arınç, “İsrail ile ticaret devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Bundan dolayı kimse bizi eleştirmesin.” derken Tayyip Erdoğan’ın karizmatik ve başarılı olduğunu ancak AKP’nin tek adam partisi olmadığını savundu. Arınç, “Tayyip Bey şüphesiz karizmatik başarılı bir liderdir. Ama, ona endeksli bir siyaset gütseydik bu kadar başarılı olamazdık. Onun gibi başarılı ve kabiliyetli çok insan var partimizde.” şeklinde konuştu.


Özkes: Arınç’ın sözleri operasyonların siyasî olduğunu gösteriyor

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Arınç’ın açıklamalarının operasyonların keyfi ve siyasi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Özkes, “Bülent Arınç’ı dinledim adeta ‘özür dilemeliler’ diyor. Yani ‘tam bir teslimiyet içinde olacağız, size eyvallah diyeceğiz, göz yumacağız’ deseler demek ki tutuklama olmayacak. Bu açıklamalar, tutuklamaların siyasi olduğunu, keyfi olduğunu, hizaya getirme, adam etme, terbiye etme amaçlı olduğunu ortaya koyuyor. Gözdağı ve psikolojik baskıyla herkesi sindirip kula kul etmek istiyorlar.” dedi.

     Eski mütfü olan İhsan Özkes, Ramazan günü yapılan bu zulümlerin gayretullaha dokunacağını da belirtti. Müslümanlara düşen görevin, her zaman hakkı üstün tutmak olduğuna işaret eden Özkes, şunları kaydetti: “Peygamberimiz, ‘aleyhinize de olsa adaleti ayakta tutunuz’ diyor. Zulme rıza zulümdür. Böyle bir şey isteniyor. Bu İslam dininin temeline, köküne dinamit koymaktır. 17 Aralık operasyonlarından sonra Türkiye’de hırsızlıkla ilgili, rüşvetle ilgili camilerde bile Allah’ın ayetlerinin okunmadığını, Peygamberimiz’in hadislerinin okunmadığını söylüyorum. Herhangi bir darbe döneminde bile yaşanmadı. Onun için feryat ediyorum. Hırsızlığın haram olduğu 9 aydır anlatılmıyor Türkiye’de. 20 Aralık Cuma günü rüşvetle ilgili hutbeden, son anda vazgeçildi.”