Zarrab gazeteciye kızdı ama işin aslı öyle değil

Zarrab gazeteciye kızdı ama işin aslı öyle değil
Güncelleme:

Türkiye’yi sarsan 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Zarrab’ın dava açtığı isimlerden Şeref Dereci, Yenişafak yöneticilerinden Kazım Albayrak’la görüştüğünü ve Türk-Leaks manşetinin atıldığını iddia etti…

Tarih 13 Ekim 2013. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yenişafak Gazetesi dikkat çekici bir manşetle çıktı: Türk-Leaks… Haberde şu bilgiler yer alıyordu: “Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Maliye Bakanlığı ve MASAK’a yapılan bir başvuru, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük para transferi operasyonunu gün yüzüne çıkardı. İki İran bankası ile üç özel Türk bankası üzerinden gerçekleştiği belirtilen dev para transferleri, Maliye tarafından vergi kaçağı boyutuyla soruşturmaya alındı.”

ZARRAB ‘ŞANTAJ’ DAVASI AÇTI

İşte bu haberin kaynağı Şeref Dereci dün İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Neden mi? Çünkü 17 Aralık’ın kilit ismi Reza Zarrab, Dereci’yle birlikte 5 kişiye ‘şantaj’ davası açtı! İşte dikkat çekici davanın ayrıntıları: Zarrab’ın şantajla kendisinden para istendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunması üzerine Emniyet eski Müdürü Orhan İnce ve gazeteci Kamil Maman’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 6 sanıktan 3’ü katıldı. Zarrab, şikayetçisi olduğu davaya gelmedi. Savunmasını yapan sanık Şeref Dereci, diğer sanıklar Orhan İnce, Adem Gelgeç ve Mustafa Ös ile sanık olmayan Coşkun Ş.’nin, Zarrab’dan kumpasla para almaya çalıştıklarını ileri sürdü. Coşkun Ş.’nin kendisine, Zarrab’ın Gelgeç üzerine şirketler kurup para kaçırdığını söylediğini belirten Dereci, Coşkun Ş.’deki belgeleri aldığını, dilekçe hazırlayıp Cumhurbaşkanı, Başbakan, Maliye Bakanı ve MASAK’a gönderdiğini ifade etti.
KAZIM ALBAYRAK İLE GÖRÜŞME
Daha sonra, İnce ve Ös’un bu bilgileri Yenişafak gazetesinde haber yaptırmayı teklif ettiklerini söyledi. Yenişafak gazetesinin yöneticilerinden Kazım Albayrak ile görüştüklerini ve ‘Türk Leaks’ başlığıyla haberin çıktığını ifade etti. (CİHAN)