Zileli gözaltına alındı

Zileli gözaltına alındı
Güncelleme:

Gazeteci Yazar Ümit Zileli, kitap fuarı için gittiği İzmir'de gözaltına alındı. Kitap Fuarı için İzmir'de bulunan Ümit Zileli'nin kaldığı otele sabah saatlerinde giden polis, gözaltına aldı.

Gazeteci Yazar Ümit Zileli, kitap fuarı için gittiği İzmir'de gözaltına alındı. Kitap Fuarı için İzmir'de bulunan Ümit Zileli'nin kaldığı otele sabah saatlerinde giden polis, gözaltına aldı. Savcılığın gözaltına alma gerekçesinde "Basın yoluyla aziz hatırasına hakaret"ten dolayı işlem yaptığı öğrenildi.

Ümit Zileli'nin gözaltına alındığını gazeteci yazar Gürkan Hacır, sosyal medya hesabından duyurdu. Gürkan Hacır, Rotahaber'in sorularını cevaplandırırken, "Şu an bildiğimiz tek şey, 'Aziz hatırasına hakaret' Ama neyin aziz hatırasına hakaret ettiği bilgisini bile paylaşmadılar" dedi. 


Zileli gözaltına alındı - Resim : 1

Ümit Zileli de kendi hesabından bilgi paylaştı. 
Zileli gözaltına alındı - Resim : 2

Gazeteci- yazar Ümit Zileli, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. Zileli’nin avukatı Murat Ergün, "12 Eylül dönemine ilişkin Diyarbakır Cezaevi Müdürüne ’İşkenceci’ demiş. Buna ilişkin kendisine ulaşılamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmış. İfadesini verdi ve serbest bırakıldı. Öğleden sonra fuarda kitabını imzalayacak" dedi.